onsdag 7 november 2007

Nu är första valpkursen slut

Jaha, nu så har vi gått ut vår första valpkurs. Det hela avslutades med en liten tävling som innehöll sju moment - kunna lystra till sitt namn (hunden alltså, hihi), sitt, ligg, inkallning, varsågod, nej och gå fint ( typ "fot") i en åtta utan att bryta kontakten med föraren. Vi fick full pott på nästan allt. Dock tyckte Ozzy att det var alldeles onödigt att gå förbi ett helt paket med skinka utan att åtminstånde slicka lite (= 0 poäng). Sen var det det där med att gå fint runt en massa koner. Det börjar fastna och bitvis har vi superfin kontakt, men att gå en hel åtta utan att sätta nosen i gräset en enda gång, det är lite för mycket begärt av vår lilla skrutt, ännu så länge... Ozzy och alla syskonen med förare skötte sig dock utmärkt! Det kan nog uppfödar-Annika intyga. Hon var på plats dagen till ära - underbart med uppfödare som är så seriösa och engagerade i allt de gör. Det var kul med lite publik och jag tror Annika är ganska nöjd med allas insats så här långt. Valparna är ju faktiskt bara 4 månader. Det är lätt att glömma det ibland när allt bara flyter på och inlärningen går så bra. Dagens vinnare blev ändå Arrac som fick full pott på allt! Grattis brorsan!
Måste passa på att rekommendera Ekhagens hundskola för er som bor i Stockholm. Superbra kurser! Tack intruktör-Katarina!! Vi kommer tillbaka.
Nu är det uppladdning inför helgen och vår första utställning som gäller. Vi måste öva på att stå fint, för Ozzy hoppar gärna upp och ner mellan sitt och ligg så fort det inte händer något. Han vill ju träna och tror att vi ska hitta på roliga saker. Så vi får lägga lite krut på att kunna vara passiv i stående position. Vi gör vad vi kan...!

Inga kommentarer: