söndag 4 november 2007

Jaktkurs och viltspår

Nu har vi börjat på vår första jakt/apporteringskurs. Mycket spännande. Ozzy var som vanligt på G och hade mycket åsikter om både det ena och det andra. Och då måste man ju göra sin röst hörd...!
Vi prövade på några olika övningar - apportering, sök, närsök och linjetag. Ozzy var duktig och tyckte allt var latjolajban. Nu få vi öva vidare på de övningar vi fått med oss. Ska bli kul och se hur detta utvecklar sig.

Vi har också gått vidare med viltspårandet. Dagens spår var ca 30-40 m långt och nästan helt rakt. Ozzy blev nyfiken redan långt före spårstarten och kände att det var nå´t på gång. Han nosade runt på spårstarten ett tag och gav sig sedan av rakt på spåret, mycket koncentrerad. Han spårade sakta och noggrant. Väldigt noggrant. Det tog sin lilla tid att nå fram till klöven, men fram kom han efter ett mycket fint arbete. Denna gången var han själv faktiskt lite stolt över "vinsten" och bar klöven i alla fall halvvägs hem, sen tyckte han att det räckte. Husse och matte blev glada över hans noggranhet och arbetsvilja i spårarbetet. Hellre sakta och bra än fort och slarvigt. Speciellt för Ozzy som annars är ett riktigt yrväder. Fortsättning följer...

Inga kommentarer: