söndag 21 oktober 2007

Vi övar sitt och ligg (med tandlös hund!)

Ibland räcker liksom inte tiden till som ni vet. Men nu, Johanna och ni andra som väntat, här kommer en uppdatering.
Valpkursen fortskrider och vi gör framsteg. Ozzy blir hela tiden mer och mer kontaktsökande och vi passar på att alltid belöna spontan kontakt. Vi övar vidare på sitt och ligg och börjar lägga in kommandon för detta. Att gå fint i koppel utan att dra, är Ozzy ganska duktig på, men övning skadar aldrig. Det som vi måste öva mest på är nog passivitet. "Det är ju så himla kul att jobba!" tycker Ozzy, så han förstår inte riktigt varför man ibland måste sitta och bara titta på när det händer saker.
Idag var vi och tittade på en MH-beskrivning. Det var hundar blandat från både från Agrosofen och Tollarbo. Det är kul att se hur lika, men ändå olika hundar från samma kull reagerar och hur de finner en lösning på situationen. Sist vi var på ett MH var för ca 10 år sedan. Man kanske borde titta lite oftare för det är lärorikt! Tack för en intressant förmiddag, alla duktiga hundar och förare!!
För övrigt kan vi meddela att Ozzy´s valptänderna rasar på löpande band. Ganska skönt faktiskt, för oss i alla fall. Samtidigt som tänderna trillar, så börjar öronen flaxa lite hit och dit. Ibland ser han ut som ett riktigt flygplan. Charmigt, javisst! Men vi får nog allt försöka massera ner öronen igen, dit där de hör hemma.

Inga kommentarer: