måndag 24 september 2007

Valpträff i underbar höstsol!

Nu har valpträffen gått av stapeln! Oj, vad roligt att få se nästan hela kullen tillsammans igen, nu när de blivit hela tre månader gamla. Jag behöver väl egentligen inte nämna att det var full fart från början till slut.
Vi började med att låta valparna pröva agilitytunnlar, vilket Ozzy till en början tyckte var lite suspekt. Han har sprungit mycket genom en tunnel vi har hemma i trädgården, men den här var av ett annat kraftigare material, så det ekade läskigt där inne. Men skam den som ger sig - efter ett tag sprang han både genom den vanliga tunneln och den med "släp".
Dagen till ära hade uppfödar-Annika tagit med sig några fåglar för att småttingarna skulle få lite viltkontakt och kanske "apportera" lite. Valparna fick en och en nosa och undersöka fåglarna. Även här var Ozzy lite avvaktande och tog god tid på sig. Han nosade och studsade lite fram och tillbaka ett tag innan han vågade provnafsa. När han väl hade bestämt sig för att den där saken med ludd på (fjädrar!) nog inte var så farlig ändå, tog han till allas glädje upp den i munnen. Ozzy släpade runt den döda fågeln i gräset och blev allt ivrigare. Efter ett tag upptäckte han också att det inte var så praktiskt att bära den i näbben utan bytte till ett bättre grepp. Han höll sig omkring oss och såg ganska stolt ut över sin "trofé" och husse och matte var minst lika stolta över sin lille Ozzy.
Efter att alla valparna arbetat flitigt med betyget MVG, fick de busa av sig och brottas ordentligt. För det är något valpar gärna gör - brottas!!
På vägen hem i bilen åt Ozzy upp resterna av lunchen och somnade sedan på en gång, trött men lycklig. Det blev ingen kvällspromenad den kvällen. Han orkade helt enkelt inte. Det blev faktiskt ingen riktig fart på honom förrän på eftermiddagen dagen efter.

Tack för en mycket trevlig dag alla ni som kunde vara med och TACK till våra uppfödare Annika och Helen. Ni är toppen!

Inga kommentarer: