söndag 17 maj 2009

Tävlingsträning

I veckan hörde Katarina med BC:n Fixa av sig och ville träna platsliggning med oss. Sagt och gjort, vi träffades på DTBK och tränade platsliggning med störning och fotgående. Hundarna klarade det mycket bra trots att det var fullt med tränande ekipage överallt.

I lördags var vi hemma hos brorsan Arrac för lite social samvaro och träning. Först gick i iväg till en äng i närheten för att Ozzy och Arrac skulle få utrymme att springa och hälsa ordentligt. Det var länge sedan de umgicks på nära håll och då är man ju inte riktigt säker på vad de tycker om varandra. Det har ju faktiskt hunnit bli två stora stiliga karlar av dem, men det fanns inte tillstymmelse till gruff åt något håll. De sprang och lekte för glatta livet, precis som när de var valpar och kom överrens hur bra som helst!!! Det var en ren fröjd att se dem tillsammans!

Efter hälsandet satte vi oss i solen på Åke och Monicas veranda och fikade och hade det urmysigt. Hundarna strosade omkring och hade det gott i solen de med. Träningen därefter bestod i att jag och Monica turades om att kommendera varandra i lydnadsmomenten. (Ivrigt påhejade av Åke och Magnus som åskådare ;-)) Arrac var duktig och samlad. Det gick riktigt bra även för Ozzy när han väl jobbat upp koncentrationen. Det tar en liten stund, men vi börjar faktiskt känna oss mogna för att tävla!

Inga kommentarer: