fredag 7 november 2008

MH, HD och AD

Många förkortningar blir det... På en vecka har vi klarat av både MH och HD-röntgen.
MH-testet gick strålande bra. Vi är mycket nöjda med hur Ozzy hanterade det hela. Han kändes lugn och balanserad hela tiden. Det han blev mest upprörd över var förstås spökena. Men vem hade inte blivit det? Jag kan säga att matte hade också övervägt att lägga benen på ryggen om hon hade mött dessa två stumma, vita "Mårran-figurer" i skogen. Nu gick inte Ozzy längre bakåt än kopplet räckte, men han var allt både lite rädd och arg.
De två moment som matte i förväg höll på att skaffa sig magsår över, var passiviteten och skottprövningen. Det visade sig att matte oroat sig helt i onödan. Passiviteten gick mycket bättre än väntat och den "coola" Ozzy fick där en 2:a. Skönt! Efter det släppte mattes nervositet. Både dumpe och skramlet reagerade Ozzy på, men avreagerade också snabbt. Skotten gick också bra. Vi kampade som aldrig förr (gör nästa aldrig det annars för han går igång lite väl mycket) under och efter skotten. Ozzy fick en 1:a. Vi som tidigare har haft en skottberörd hund, vill naturligtvis inte att detta ska upprepa sig och därför kändes det extra skönt med en helt oberörd Ozzy.
Röntgat har vi också gjort. Resultatet blev HD A och AD ua! Kan man vara så mycket nöjdare? Nej, det kan man inte. Resultatet har kommit för 7 av de 8 syskonen och alla har fått samma strålande bokstäver. Vi får lova att buga och bocka och gratulera uppfödarna till ett väl utfört arbete. Kombinationen Toppa/Toffy är helt klart lyckad!

1 kommentar:

Katarina sa...

Hej!

tack för kommentaren i bloggen och grttis till alla HD och MH och allt vad det är.

Kram Katarina